Hajítófa

A haíjtófa nem más, mint a versenyszellem első, mondhatni, kőkorszaki megnyilvánulása. Ez a blog is pontosan ezzel fog foglalkozni, vagyis a versenyszellemmel. Még részletesebben: a sporttal.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Utolsó kommentek

VB ÁLOMCSAPAT by Hajítófa Blog

2010.07.05. 19:55 | BoBoN | 3 komment

Látjátok feleim szemetekkel mik vagyunk? A legjobb négyhez érkezve a Hajítófa nem kissebb feladatra vállalkozott, mint összerakni a vb szubjektív álomcsapatát. Azt hiszem, innentől bármelyik csapat rászolgálna a címre, és nem is meglepetés, hogy az All Star keret kezdőjébe egy kivétellel csak innen kerültek ki játékosok. A rendszeres olvasóktól elnézést kérek a késésért, illetve a posztok elmaradásáért, mondanám, hogy mindennek megvolt/megvan a maga oka, de hagyjuk is ezt. Fokuszáljunk inkább erre a team-re, mely azt hiszem jól tükrözi az esélyeket is. Lássunk neki!


Kapus

Sokat gondolkodtam, hogy ki is lehetne ennek a csapatnak a hálóőre, fejembe ötlött kedvencem, Julio Cesar, de az a hatalmas baki, melyet a hollandok ellen vétett (feat. Felipe Melo) eleve kizárja, hogy a vonalra álhasson. Képbe érkezett Manuel Neuer is, hisz tökéletesen teljesített az egész világbajnokság alatt, de az All Star Teamhez kell még valami plusz... És ő Iker Cassillas (SPA).
Azon túl, hogy mindössze két gólt kapott eddig a vb-n, bravúrok sorozatát mutatta be a portugálok ellen és Paraguay-al szembenézve is, sőt az utóbbi meccsen egyértelműen a meccs emberévé avanzsált azzal, hogy megfogta Cardozo tizenegyesét, illetve a végén is volt két óriási védése. Cassillas ezen a vb-n visszaszerezheti az őt maximálisan meggillető "világ legjobb kapusa" címet, ehhez továbbra is tökéletesen kell teljesítenie (jha, mi az neki..) és lehetőleg a legfényesebb érmet beszereznie a La Furia Roja-val. Megvan rá minden esélye.

 Hátvédek (4)

Jobbszél; Sergio Ramos (SPA). Ezen a poszton is sokat filóztam, rengeteg statisztikát végignéztem, a legnagyobb vetélytársa természetesen Maicon volt, de azon túl, hogy őt is felülmúlta, összesítésben sincs hátul. Nem is annyira a védekező munkája miatt került ide, persze az sem elhanyagolható, hanem a támadásokba való remek bekapcsolodásai, szögletei és a rengeteg lefutott kilométer juttatta őt az álomcsapatba. Ramosnak szinte nem volt rossz megmozdulása, okosan játszott, azon a helyen ráadásul, ahol elvileg gyengébb. Szép idényt sejtet számára a jövő...

Középhátvédek; Per Mertesacker (GER), Jorge Fucile (URU). Azt hiszem ezen nincs sok magyaráznivaló, két remek hátvéd "kezd", mindketten oroszlánrészt vállalva abban, hogy csapataik csak két gólt kaptak. Mertesacker tökéletesen játszott a kieséses körben, igaz, egyik csapat sem tette túlzottan próbára a németek hátvédsorát, de akkor is figyelemreméltóan irányítja a hátsó alakzatot a Werder Bremen játékosa. Ugyanezt lehetne elmondani uruguay-i kollégájáról, hihetetlen fegyelmezettséggel játszik a vb-n, s bár az elődöntőben nem játszhat sárga lapjai miatt, még egyszer mindenképp láthatjuk majd pályára lépni, vagy a döntőben, vagy a bronzmeccsen.

Balszél; Carlos Salcido (MEX). Talán a legkissebb név a csapatban, de mindenképp be akartam tenni a csapatba, elképesztően jól játszott a világbajnokságon ahogy mondani szokták, tökéletesen játszotta be a baloldalt. Nem is kaptak gólt róla, illetve abból, hogy eladta volna a labdát, viszont láthattunk tőle csodaszép lövéseket, remek passzokat és ami még nagyobb szó, hatalmas cselekkel fűszerezte meg a csoportkör kissé unalmas meccseit. Üde színfolt volt a játéka, a 30 éves hátvédnek lehet még egy virágzása, jelenleg a PSV-ben játszik, de nem lennék meglepve, ha nagyobb klubhoz igazolna. Számítok a vitákra ezen a poszton, de meglátásom szerint a legjobb balszél ő volt.

Középpályások (4)

Jobbszél; Thomas Müller (GER). Vitán felül az idei vb legnagyobb meglepetése és egyik legértékesebb játékosa. Bár általában középen játszik, én jobbszélként játszatom, hogy miért azt a többi játékosból majd megértitek. Müller eddig 5 meccsen szerzett 4 gólt és adott 3 asszisztot, amivel a "kanadai táblázat" első helyén áll, s gyanítom, hogy ott is pihen meg végleg. Fantasztikusan játszott Anglia ellen, csodás gólpasszt adott, valamint tökéletesen fejezett be két kontrát (az első ráadásul tőle indult). Müller szellemesen focizik, és ő lehet a záloga a németek esetleges végső győzelmének. Labdakezelése is hibátlan, lát a pályán, tökéletes támadófutballista.

Labdaszerző; Xavi (SPA). Azon gondolkodtam, hogy ő kerüljön-e ide, vagy Mascherano, mert az utóbbinak is jó vb-je volt, csak hát a németek úgy szétkapták azt a csapatot, hogy nem éreztem az argentint elég jónak, hogy idekerülhessen. Xavi viszont már 3 éve a világ egyik legjobbja posztján, univerzális focista mint amilyen Zanetti, remek labdákat képes szerezni, majd olyan támadást indít, hogy azt csak a háló állítja meg. A spanyolok vezéralakja, jól játszik, s csak azért nem olyan "feltűnő" a játéka, mert a showt elviszik a csatárok.

Balszél; Bastian Schweinsteiger (GER). Disznóemelő Bestyén, ha magyarra fordítjuk, mosolyra fakasztó névvel rendelkezik, és ezt lehet elmondani teljesítményéről is, de micsoda különbség van a két mosoly között! Schweini számomra mindig is amolyan muszájember volt, úgy értvén, hogy ahhoz, hogy tizenegyen legyenek a pályán beveszik őt is. Azonban már 2 éve remekel klubjában, és a válogatottban is. Gyors, erős és 77%-osan passzolt eddig ami igen jónak mondható, kihagyhatatlan a Nationaelfből. Ráadásul ahogy összehozta azt a gólt Argentína ellen, beírta magát a történelembe mindenképp a vb egyik top10-es gólja volt. Ember legyen a talpán aki el akarja mellette vinni a lasztit, és mint már írtam nála sem sír a játékszer. S ami még meglepőbb a németek egyik vezéralakja. És még mindig csak 26 éves...

Irányító; Wesley Sneijder (NED). A hollandok eddig félig hozták amit vártunk volna tőlük, nem fociznak tetszetősen, de nyerik a meccseket. Az idei szezon legjobb igazolása a vb-n sem hazudolja meg önmagát, szerzett 4 gólt és adott egy asszisztot ami 1,0-ás kanadai átlagot jelent számára, rögtön Müller után következik. Pontos indítások, melyek néha 30-40 méteresek, bombalövések jellemzik játékát és még fejjel is eredményes volt, a brazilok ellen élete egyik nagy meccsét játszotta. Véleményem szerint ha a hollandok nyerik a vb-t akkor kinézhet neki egy Aranylabda, mégpedig azért mert az Inter nélküle nem nyerte volna meg a BL-t, a hollandok pedig nem biztos, hogy négy közé jutottak volna ha nem ő irányít. Szabadrúgásgóllal még adós, de ne feledjük, ő is két meccset játszik még.

Csatárok (2)

David Villa, Miroslav Klose. Nincs sok matek ebben a kettősben, a góllövőlista két vezetője, mindketten 5 góllal vették ki részüket az ellenfelek bombázásából. Bár ugyanannyi találatuk van, két teljesen különböző csatárról van szó személyükben. Ha nem szárnyalnának így a németek, azt mondhatnám, ez eddig Villa vb-je, a torna legjobb csatára, aki úgy tartja életben a spanyolokat, hogy közben arra is figyel, szép gólokat szerezzen. Cselei, mozdulatai szinte már lekövethetetlenek, ha megindul, az ellenfél védői máris azt nézik merre mehet el, mindent megtesznek, hogy ne arra menjen, s Villa végül úgy ügyeskedik, hogy de. Nem kérdés, hogy a Barcelona jól járt vele, 40 millió szinte semmi érte. Klose pedig a másik véglet, nem nagy cselgép, helyezkedése viszont elképesztő. Minden esélye megvan rá, hogy 2006 után ismét gólkirály legyen és nota bene, meg is érdemelné. Nem konkrétan rá építik a támadásokat, de mindig ott van a tűz közelében, és egy ilyen szezon után egy jó világbajnokság a legjobb gyógyír. No meg az aranyérem... De nem eszik olyan forrón a brauwürstöt, ahhoz 2 meccset kell nyerni...

Tehát:

Cassillas

 

Ramos    Mertesacker     Fucile       Salcido


Müller                  Xavi                Schweinsteiger

 

Sneijder

 

Villa                Klose

Várom a kommenteket :)

 


A bejegyzés trackback címe:

https://hajitofa.blog.hu/api/trackback/id/tr142130651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pluto8 2010.07.06. 08:20:22

Háj!
Örülök h' újra itt vagy... (azthittem máris felhagyott a kezdeti lelkesedés)
Amúgy egyetértek szinte minden poszton, bár szerintem Ramos igenis sok hibával játszott, volt pár "homály" beadás , ám ha nincs ló jó a ramos is alapon itt a helye. Salcido szerintem is nagyon jól szerepelt, de nem hinném h' eligazol, nekem balszélsőként szimpi volt Bastos is.
Ami pedig a csatársort illeti Villa elképesztően jó "üzlet" volt a Barcának, (főleg barca drukkerként megélni ezt.. :) )LaPorta fantasztikus búcsúajándéka!
Én személy szerint Klose játékát nem kedvelem, de valóban nagyon eredményes. Talán a fekete gyémántok leggyémántabbikát Asamoah Gyan-t tenném Villa mellé!

Nos zárásul az auszik nem mentek tovább, de a meghívásom áll, ha erre jársz hívj fel(20/287-10-55), dolgozni fogok valszeg de 1 jó sörre és 1 jó barátra mindig kell időt szánni!
Szép Nyarat!

Fred10 2010.07.18. 15:30:34

Szevasz! Mint mindig most se hagyom ki hogy belekössek abba amit írtál. De lehet van bennem egy kis ellenszenv klose iránt, de számomra klose a magyar torghelle semmi keresnivalója nincs a válogatottban és az hogy olyan emberhez viszonyítják mint Gerd Müller..... kicsit túlzás finoman szólva. Elfogadom erős kételkedéssel Sneijdert, hogy beletetted, de egyetértek az előző kommentezővel Bastosnak helye lenne persze ez egy szubjektív vélemény mivel a kedvenc játékosom. :) Mindenesetre Klose helyett egyértelmű hogy Forlán, ő volt a vb legjobb támadója.
süti beállítások módosítása