Hajítófa

A haíjtófa nem más, mint a versenyszellem első, mondhatni, kőkorszaki megnyilvánulása. Ez a blog is pontosan ezzel fog foglalkozni, vagyis a versenyszellemmel. Még részletesebben: a sporttal.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Utolsó kommentek

A tékozló fiú igazsága avagy miért nincs nekünk csapatunk?

2010.09.27. 19:14 | BoBoN | 3 komment

Címkék: sport foci magyar foci

Huszti Szabolcs kiborította a bilit. Megint. Ő az aktuális Varga Zoltán, mert nekünk mindig van egy „vargazolink”. Mindig van valaki aki megmondja, hogy mi miért szar, semmi sem működik és hülyítik a társadalmat. Megint lelép, csak most nem csapot-papot otthagyva, hanem a balhét. Sokáig gondolkoztam, miként vélekedjek róla, meghallgattam barátaim, ismerőseim, elolvastam szakértők véleményét. Végül kialakítottam a magam álláspontját, amit itt és most közlök nektek.
 
Már megint áll a bál a válogatott körül és azt hiszem nem egyedül mondom: a fasz kivan már ezzel. Külföldi kapitány hiszti, edzőközpont hiszti, páros vagy páratlan szövetségi kapitány(ok) legyen(ek)… Mindig van valami, ami megosztja a társadalmat, sőt, ami rosszabb, a csapatot is. Huszti nyílt levele őszinte és tökéletesen jellemzi írója személyiségét. De ne szaladjunk előre, nézzük a tényeket, már csak Huszti védelme miatt is…
 
A Zenit játékosa azt állítja, hogy a válogatottban, úgymond, kettős mérce dívik, sőt, nem is az irányítja, akinek kéne. Ugye dr. Mezey doktor György doktor mindig is fontos ember volt kishazánk labdarúgásában, de a balszélső szerint ő jelöli ki a játékosokat, Egervári pedig hűséges mamelukként követi. Továbbá: hülyítés zajlik a csapat körül, annak ellenére, hogy Stockholmban elpicsáztak minket, a média már „látja a fejlődést”. A harmadik és igen súlyos pont levelében: a magyar futball szégyen, mindenki húzzon el, minél előbb. Kollektíve vádolja laikussággal az egész magyar futballtársadalmat, tegyük fel, jogosan, hisz saját bőrén tapasztalta minden gondját-baját a Sopronban, majd a Fradiban.
 
Nézzük akkor sorrendben… György „apánk” irányítaná a válogatottat? Nyilván erre az volt a hivatalos reagálás, hogy dehogyis. De azt mindannyian tudjuk, hogy a frissen megválasztott miniszterelnök mennyire szerette volna, ha a cicahangú fogatlan oroszlán rakná össze a kezdő tizenegyet, s mivel egy tudatos kampánnyal még azt is el tudta érni, hogy a legnagyobb magyar bank igazgatója legyen az MLSZ elnöke, kimondhatjuk: messzire ér a keze. Egervári pedig nyilván tiszteli egykori elődjét, és abban is biztos vagyok, hogy kikéri a tanácsait. Ha igaz, amit Huszti állít, az nagy baj, de akkor is ott a kérdés, hogy valós-e állítása. Az egyszerű, gulyáslevesét kanalazó magyar ember legfeljebb elhiszi vagy nem, egyértelmű, hogy itt nem más a célja, mint a botrány kirobbantása. Ez még fontos motívum lesz a későbbiekben.
 
A média kérdése viszont számomra sokkal kényesebb, mint a többi része a levélnek. Rengeteg támadás érte már a sajtót nemcsak a játékosok, hanem a társadalom részéről. Egyiknek az volt a baja általában, hogy túl kemény, utóbbiak a puhaságot szokták felróni. Nézetem szerint a sajtó sosem tud a „jó oldalon” állni, de nem is ez a célja. A cél: minél többet eladni a termékből. Úgy tűnik, most az a menő, ha dicsérjük a válogatottat, a Nemzeti Sport jegyzetében pedig majd Sinkovics Gábor oltja szarrá a játékosokat, és kesereg azon, hogy hova lettek Alberték. Husztinak szerintem nincs igaza. Mégpedig azért nincs, mert lehet, hogy kikaptunk Svédországban, hogy Moldova ellen szenvedtünk, de végre olyan emberek játszanak, akik a későbbiekben lehetnek majd alapemberek (gondolok itt Komanra, Némethre, Szalaira és igen, még talán Czitkovicsra is!). A mutatott játék még gyér. De ha szítom a hangulatot, ráadásul országos botrányt csapok, akkor nem hinném, hogy a jó irányba tolnám meg a szekeret, inkább még több sarat rugdosok a kerék elé. És teszi mindezt a „bűnös” médián keresztül…
 
Magyarország már rég nem futballnagyhatalom. Akkor sem volt az, amikor vertük a brazilokat, ne legyenek illúzióink. Szar infrastruktúra, lerobbant stadionok, kiöregedett edzők, és nevenincs sztárok. Mindenki hagyjon itt mindent, húzzon külföldre? Szabolcs, te már elfelejtetted amikor a nevedet magyarul üvöltötte a Fradi tábor? Az persze tetszett neki, hogy a valaga fényesre volt nyalva, imádták itthon. Kiment külföldre, ahol „mindenhol megbecsülték” de mégis elment egy Zenitbe kispadot melegíteni. Miért? Ne áltassuk magunkat, a pénzért. Mert lehet, hogy jó az orosz bajnokság, de ne mondja már nekem, hogy a Hannoverben sztárként felét megkeresve, de minden héten kezdőben játszva ne érezte volna jobban magát. Fontos, hogy a magyar játékosok, főleg a kicsik a felnőtt NBI-ben játsszanak, és onnan menjenek külföldre, mert azzal segítik a csapatot, a nevelőegyesületet, amely pénzt, energiát áldozott a kissrácra anno… Nem kell odaszarni ahol előzőleg ettél, Szabolcs, mert lehet, hogy visszajárnál repetázni öreg korodban…
 
Huszti megsértődött, és lehet, hogy igaza van. Nálam legalábbis stabil kezdő lenne, egy 4-5-1-es rendszerben ahol csak egy szűrő van (Vass) két szélső (Dzsuzsák és Huszti) és két irányító típusú támadásba bekapcsolódó középpályás (Gera, Koman). Egervári máshogy döntött, de mivel ő (vagy Mezey… de tökmindegy) a szövetségi kapitány, emelt fővel kell ezt elfogadnia és vért izzadnia, hogy visszakerüljön! Ne cirkuszoljon, mert nincs értelme és főleg nincs miért. Említi Gera esetét, amiben félig van igaza. Nem Egervárinak kellett volna kiutaznia Zolihoz, hogy hazahozza, hanem neki illett volna edzésre jelentkeznie, de nézzük meg Gera szezonját a válogatottból való lelépés után és nézzük meg Husztiét… Szabi, ez van, ez nem kettős mérce, ez csak annyi, hogy míg Gerzson Európa Liga döntőbe lőtte a Fulhamet, addig a te seggformád a legkopottabb Szentpéterváron…
 
Huszti célja nem más, mint leszögezni ővele mennyire kibasztak, hogy neki miért nem szabad amit Gerának, hogy ő mennyire király és a honiak mennyire szarok, hogy őneki már elege van. Mindig az „én, éN, ÉN”. Majd ha megtanulsz csapatban gondolkodni akkor visszajöhetsz.
Ülj le Szabolcs, egyes!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajitofa.blog.hu/api/trackback/id/tr342327618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pluto8 2010.10.04. 10:08:07

Abszolút igazad van Bobon, szerintem elfogadhatatlan, hogy valaki ne könnyezzen 358-adszor is mikor meghívják, mégha "csak" Tuvalu Nemzeti válogatott CSapatába is!

Alexandrpato 2010.10.04. 19:15:57

de most legalább a bölcs sanyi bácsi rendbetette a dolgokat!
süti beállítások módosítása