Hajítófa

A haíjtófa nem más, mint a versenyszellem első, mondhatni, kőkorszaki megnyilvánulása. Ez a blog is pontosan ezzel fog foglalkozni, vagyis a versenyszellemmel. Még részletesebben: a sporttal.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Utolsó kommentek

NBI 26 forduló után - 27. előtt

2010.05.06. 20:59 | BoBoN | 3 komment

Címkék: sport foci magyar foci

Megvolt tehát a forduló második felvonása, a harmadik helyért zajló csata érdemben nem változott, maradt a Győr-ZTE-Újpest sorrend, a legkissebb különbséggel. A Szpari valami csoda folytán még bennmaradat, Diósgyőrben viszont már készülnek az NBII Keleti csoportjára. Összefoglaló (már tegnap óta) és tippek:

Diósgyőr - Nyíregyháza 0:1
Elmaradt a fesztiváli hangulat, úgy tűnik a szurkolók becsapva érzik magukat mindkét oldalon és azt hiszem meg is lehet őket érteni. Kétezerötszáz ember előtt a hazaiak semmi labdarúgáshoz hasonlót nem tett, hatodik vereségük sorozatban megérdemelt, a Nyíregyháza gólja előtt pedig hatalmas védelmi hiba hajtotta a Szpari malmára a vizet. Hozta tehát a kötelezőt a szabolcsi gárda és a hátralevő négy mérkőzésből legalább 9-10 pont kéne ahhoz, hogy biztosan bennmaradjon az élvonalban. A Pápa ellen mindenesetre okozhatnak meglepetést. Talán.

Honvéd - Haladás 0:0
A tegnapi ítéletidő miatt, vagy más miatt de a forduló legrosszabb találkozóját volt tegnap a Bozsik-stadionban. A szurkolók legalább behúzódhattak a fedett lelátóra, ez a jelenkori magyar labdarúgásban már erény, mint láthatjuk majd a későbbiekben. Igazságos döntetlen, mindkét csapat impotens volt, a továbbiakban ennél csak jobb jöhet.

Újpest - Rákóczi FC 2:1
A Hajítófa elnézést kér Rajczitól, rendkívül téves megállapítást tettem tegnap, két remek gólt szerzett a somogyi származású játékos és a lilák is valóban jobbak voltak a hazai pályán. Egyetértek Pruknerrel, az a csapat nyert, amelyik jobban akarta a győzelmet... Ugye Újpesten valami eredménynek kell lennie a szezon végén, 2 pontos hátrányuk nem ledolgozhatatlan, különösen, ha a középpálya a továbbiakban is jól operál (Simek utóbbi időben ügyes). 4 vereség sorozatban nálunk(MTK, Loki, Vidi, Újpest - szóval nagycsapatok ellen), én ezt akár a fáradtságnak is betudhatnám, de inkább Nikolics hiánya érződik, Lóri egyedül kevés előre, Godslove pedig nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Ettől még fixen bennmarad a csapat és Pruki eddig mindig húzott valamit, szerintem jövőre is biztos top10-es csapat marad a Rákóczi.

Kecskemét - Paks 1:1
Nagyon szép gólt lőtt Vayer Gábor egy góltalan félidő után, a hazaiak azonban nagyon akartak és egy jogos büntető révén sikerült is az egyenlítés. A Pakssal amúgy pont ez a baj, ezért lehet félnivalójuk a továbbiakban, mert képesek nagyon szép gólokat lőni, irányítani gyengébb csapatok ellen a meccset, de aztán vagy kipukkadnak, vagy elbohóckodják a dolgot. Kecskeméten Urbányinak akarnak bizonyítani a játékosok, ezért foggal-körömmel mennek mindig előre becsületesen, jövőre is bennmaradnak, de azt hiszem sokaknak hiányzik a Tomiszlav Szivics féle csapat...

Pápa - Zalaegerszeg 1:2
Nagyon szép góllal szerzett vezetést a ZTE, a papírforma szerint. Majd egyenlített a hazai csapat egy szabadrúgás utáni kavarodásból beívelt lasztiból - korántsem papírforma. Hogy mennyire kellett mennie a kékeknek, azt remekül mutatja a Horváth hosszú alsóba helyezett lövése után kitörő hatalmas gólöröm. A pénzügyi nehézségek ellenére Európába vágyik a szimpatikus zalai gárda, a véghajrá első gátját végül átugrották, lehet tovább bizakodni, hisz a sorsolás kedvezőbb mint a riválisoké. No meg abban is, hogy ez volt sorozatban a 22. meccs amelyen gólt lőttek, és ezt a sportot ugye erre játszák...

 27. FORDULÓ TIPPEK

Debrecen - Videoton 2:1 (péntek, 19:00 Duna TV)
Megtippelhetetlen a meccs, de valamit kell, így a legvalószínűbb (de korántsem biztos) eredményt írom, nyernek a hazaiak. Necsak azért, mert erőt meríthettek a Vidi botlásából, hanem azért is, mert jól megy mostanság a Lokinak, összeszedett a csapat és hosszú rohanás után előzte meg riválisát, nyilván nem akarnak ismét mögéjük kerülni. A Videotont viszont nem írnám le, gyanítom, Mezey már hetek óta építgeti a taktikát a mai meccsre, edzésen is begyakoroltatta, szóval lehet itt akármi. Jó kis meccs lesz, érdemes lesz megnézni.

Ferencváros - Kecskemét 2:0 (szombat, 15:00 Sport1)
A Fradi most egy olyan csapattal játszik akit tuti megver, és nem is lesz ebben hiba a zöld-fehéreknél. Az idei hullámvasút után már a jövőre koncentrálnak az Üllői úton és lehet itt hallani mindent Lászlótól Egerváriig az utód kérdésében, tippem szerint külföldi edző érkezik majd. A Kecskemét már annak örül, hogy bennmaradt, nem kell több a boldogsághoz.

Zalaegerszeg - Honvéd 1:0 (szombat, 17:30 Sport1)
Egy rendezett Honvéd érkezik Zalaegerszegre, tartják majd a bástyákat, jönnek majd a lövések, lesznek szép passzok, lesznek idegörlő hibák a fővárosiaknál, utóbbiból kapják a gólt a második félidőben. Az első játékrészben ugyanis kiegyenlített játék zajlik majd, azonban az öltözőben Csank majd rendet tesz a fejekben és ezzel dől el a 3 pont kérdése.

Nyíregyháza - Pápa 1:1
Ahogy a prímás mondja a cimbalmosnak a bazseválás után: "járni jár, csak nem jut!". Valahogy Nyíregyházán is így vannak az első osztályú focival. Kéne egy jó csapat abba a szép stadionba, de idén ez nem jött össze, s ha így folytatják akkor legközelebb csak 2011 nyarán térhet vissza ide az élvonal. Persze majd mindent megtesz a kék-piros gárda, hgy ne így legyen, de miután Szűcs majd kivédi a szemüket, 1 ponttal kell beérniük. Hogy ez mire lesz elég, azt majd később megtudjuk.

Vasas - Haladás 3:2
Otthon ügyes a Vasas, remek meccset játszott a Honvéddal nem is oly rég, az MTK-t is megleckéztette és mivel egyik csapatnak sem kell félnie a kieséstől, felszabadult meccsen egymás hibáit maradéktalanul kihasználják majd a csapatok. Sokgólos, látványos meccsre számítok, ahol az idény végére egyre ügyesebb angyalföldiek örülhetnek a végén.

Paks - Diósgyőr 1:0
Vak világtalant. Ez esetben azonban a félszemű lesz a király, a hazaiak egyetlen látó tagja pedig Tököli Attila. Az egykori gólkirály azért idén is 10 gól fölé mászott, és ezellen a harmatgyenge Divi ellen behúzza majd a papírformát, menekülvén az üldöző Spartacus elől.

Rákóczi FC - Győr 1:2
Megint küzdelmes meccsen kapunk majd ki, megint nem lesz baj az irammal, de sajnos megint a jobb erőkből álló csapt diadalmaskodik. Az ETO már 15 meccse veretlen és a jelek szerint ez a sorozat nem Kaposváron törik majd meg. Gyaníthatóan már a jövőn törik a fejüket Illésék az irodában és remélem a fiatalok is esélyt kapnak majd ezen a "zöld-fehér rangadón".

MTK - Újpest 1:2 (vasárnap, 17:30 Sport2)
Mészöly érkezésével haló poraiból ébredtek fel a lilák, és mindig ki is jött a lépés. Kell nagyon a harmadik hely a IV. kerületben, hátha sikerülne szponzort is szerezni. Szép meccset várok, ahol a vendégek szereznek vezetést, egyenlít az MTK, majd fordulás után hosszas nyüstölést követően betalál és eldönti a meccset a 125 éves Újpest. Persze ez sem tuti, láthattuk, hogy az MTK képes bárkit megverni a tabella elejéről, de képes 2 gól előnyről is kikapni, szóval WWJT? (What would Jesus tip?)


A bejegyzés trackback címe:

https://hajitofa.blog.hu/api/trackback/id/tr561980053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pluto8 2010.05.10. 18:01:59

Szevasz Bobon!
Rég nem beszéltünk már.. Majdnem eltaláltad a Rákóczi-meccset, sajnos még rosszabb lett, nem is tudom mi lesz jövőre Pruki nélkül?(szerinted van rá esély hogy nem megy el?)

BoBoN · http://hajitofa.blog.hu 2010.05.10. 18:30:55

Szevasz pluto!
Nem hiszem, hogy Prukner elmenne, pedig sok csapat szeretné őt edzőnek, szerintem az egyik legjbb az élvonalban. Azért nem megy el, mert szeret Kaposváron dolgozni, és van annyira lokálpatrióta, hogy csak akkor távozik, ha külföldi csapat hívja. Erre viszont nem látok nagy esélyt, ergo:marad.

pluto8 2010.06.10. 09:59:11

Nos ... Ez most nem jött be, kíváncsian várom, mit tud Pruki kihozni a fradiból, vastagabb pénztárcával, szurkolok neki!

Valamint reménykedve várom mire képes Sisa Tibor, szerinted bennt tarthatja a csapatot az élvonalban? (állítólag lesz pénz,... mondjuk amennyiben a Balázs Benji, meg a Kulcsár Kornél eladásából akkor a rosseb megette az egésszet. )
süti beállítások módosítása