Hajítófa

A haíjtófa nem más, mint a versenyszellem első, mondhatni, kőkorszaki megnyilvánulása. Ez a blog is pontosan ezzel fog foglalkozni, vagyis a versenyszellemmel. Még részletesebben: a sporttal.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Utolsó kommentek

NBI - 7. forduló előtt

2010.09.17. 15:34 | BoBoN | 3 komment

Címkék: sport foci magyar foci

Már el is kezdődött a hetedik "játéknap", az MTK-Vasas 4:0 indította el a hétvégi meccsözönt, így a Hungária körútiak vezetik a tabellát egy ideig mindenképp. A Rákóczi például már ma visszaelőzhet, ha nyer a Paks ellen, ha ez nem történik meg, még mindig ott a Loki és a Honvéd. Apropó Loki, a népstadioni nagy verés után ismét egy komoly meccsnek néz elébe, az Újpest még az Oláh Gábor utcában is törhet borsot a címvédő orra alá. Érdekes lehet a Haladás-Honvéd, utóbbiak jól mennek idegenben legutóbbi két meccsüket nyerték, kérdés, folytatódik-e a jó sorozat?

 

Rákóczi FC-Paks 2:1 (péntek, 16:30 SportM)

Ennek a Rákóczinak vernie kell a Paksot és nemcsak a jelenlegi tabella vagy a játékoskeretek közti különbség miatt, hanem nemes egyszerűséggel jobban focizik a Kaposvár. A tolnaiak persze örök rapszodikusok, idegenben vertek nemrég egy rossz Halit, de ott mákjuk is volt nem kevés. Küzdelmes lesz a meccs, főleg ha Sisáék nem támadnak ki az elején, magukra húzhatják így a Paksot, de összeségében kijön a hazai pálya, no meg a zöld-fehér szív ereje. A Pápa ellen például remekül működött... :)

Szolnok-Győr 1:3 (szombat, 15:00 Sport1)

A Mávosok már az NBI-ben vannak. Nem is ügyetlenek, néha szinten felül teljesítenek, ha hagyják. A Győr pedig nem fogja hagyni, kíméletlenül mennek majd előre, a DVSC legyőzése mindenképp lendületet adhatott a Rába-partiaknak, a kicsik ellen kötelező a győzelem számukra. Gyorsan berámolnak hármat, aztán jöhet a "feel the sunshine" az esőben, ezért kapnak majd egyet. A végén. Amikor már mindegy...

Ferencváros-Siófok 2:0 (szombat, 17:30 Sport1)

"Történelmi bukta, de a Fradi ettől csak erősebb lett" - mondta Prukner László az Újpest elleni meccs után. A szurkolók tüzet köpnek, volt aki rögtön az edző távozását követelte. Egyelőre ez valószínűtlen, és tippem szerint jó ideig az is marad, sőt, ennek a Fradinak egy ilyen hurka, mint a Siófok nem jelenthet akadályt. Nem játszik majd Heinz, de szerintem ez nem számottevő, akár egy Tóth Bence is megoldhatja a feladatot a sárga-kékekkel szemben. Azért kicsit megszenvednek a hazaiak, de egy ilyen sokk után ez talán jót is tesz nekik.

Haladás-Honvéd 0:2

Úgy tűnik összeáll a Honvéd szépen lassan, négy meccses győzelmi sorozatot építgetnek, és ez nem a Haladás ellen törik majd meg. Csertői Aurél hiába csupaszív edző, meg nagy kedvenc Szombathelyen (ő szerzett bronzot 2 éve), vagy a team-el van baj, vagy épp a szakállas szaki szivar nem tud jobbat alkotni. Bárhogy is legyen, a Rohonci útiaknak gyorsan össze kell kapniuk magukat, mert úgy tűnik nem egy, több lépés hátrányból figyelik az NBI-et...

Pápa-Kecskemét 2:1

A Kecskemét még nem szerzett pontot idegenben idén, a Pápa pedig néhol képes vele egy szinten levő csapatok fölé nőni és irányítani a játékot. Urbányiék kicsit a lelkes rossz asztalos esetére emlékeztetnek, aki hiába igyekszik asztalt eszkábálni, csak olyat tud gyártani ami billeg. Bács-Kiskun megyében jelenleg ez a helyzet, egyet azért lőnek, mert gólérzékenyek a játékosok, de általában az ellenfél többet szokott mint a lilák.

Debrecen-Újpest 2:3 (vasárnap, 17:30 Sport2)

Meglepőnek tűnik a tippem, maradjunk annyiban, hogy az egygólos Újpest sikert tartom a legvalószínűbbnek. És inkább azért, mert a Loki mostanában szar (Győr 0:3, Harkiv 0:5), és képtelenek megfelelően koncentrálni a meccseken. Az ukránok elleni meccsen jó, hogy nem volt sanszuk, sokkal jobb ellenféllel néztek szembe, de egy triplázó csapat idegenben három góllal nem kaphat ki... Mészöly és fiai nyilván majd kicsattanak a Fradi legyőzése után, most kiderülhet, mennyire jó lélektanból Géza, képes-e a földön tartani két lábbal a lilákat. Szerintem igen.

Zalaegerszeg-Videoton ELMARAD. Pótlás: szeptember 28, kedd, 19:00


A bejegyzés trackback címe:

https://hajitofa.blog.hu/api/trackback/id/tr62303385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kubci 2010.09.17. 15:52:39

Bubukám, a Haladásnak Csertői az edzője!

BoBoN · http://hajitofa.blog.hu 2010.09.17. 17:42:47

Valóban! Mindannyian tudjuk, hogy ezt csak azért írtam el, hogy felmérjem ki javít ki. Nem csalódtam :)

pluto8 2010.09.19. 09:07:27

hali!
A Kraczi-paks stimmel, csak sajnos fordítva... de lesz ez még jobb is!
süti beállítások módosítása