Hajítófa

A haíjtófa nem más, mint a versenyszellem első, mondhatni, kőkorszaki megnyilvánulása. Ez a blog is pontosan ezzel fog foglalkozni, vagyis a versenyszellemmel. Még részletesebben: a sporttal.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Utolsó kommentek

Mind feljebb pörög

2010.09.17. 13:41 | BoBoN | Szólj hozzá!

Címkék: sport asztalitenisz ping pong eb

A csapatversenyek véget értek, sajnos nem született meglepetés. Pedig lányainknak csak egy hajszálon múlott, hogy érmet szerezzenek, de ez nem sikerült... A csapat mégis jól teljesített, bár sok ötmeccses találkozót nyomtott le Téglás csapata, ötből hármat a magyarok nyertek. A fiúk teljesítették az elvárást, viszajutottak a legjobbak közé, így tovább. Németország és Hollandia örült a legjobban.

Női csapat

Azzal, hogy megkaptuk a házigazdákat és rögtön velük kezdtünk, eleve megalapoztuk az idei eb-arculatunkat. Sokmeccses, küzdelmes összecsapások, szép játék és győzelem. Örültem a sikernek rögtön a nyitómeccsen, csak miért kellett kettőt nyerniük a cseheknek, hogy felébredjünk? Lovas Petra (a képen) viszont magabiztosan hozta a harmadik meccset, sőt, az egész csapatverseny alatt 85%-os teljesítményt nyújtott, hét találkozójából hatot nyert, és külön kiemelendő, hogy amikor ő volt a harmadik ember, akkor nem veszített meccset.
Kicsit idegesítő, hogy lehettünk volna csoportelsők is, de a fehéroroszok ellen Póta Gina sajnos nem koncentrált eléggé. A lengyelek nehéz ellenfélnek tűntek, két ázsiaival, ennek tükrében a 2:3-as vereség, nem is rossz annyira. Akkor viszont igen, ha tudjuk, hogy az ötödik meccsen, döntő szettben 5 meccslabdája volt Pótának... Ilyen sport az asztalitenisz, mindenhonnan fel lehet állni, sajnos most a magyar válogatott volt a tanítási eszköz... Az 5-8. helyekért már Tóth Kriszta nem játszott, helyette Pergel Szandra került be és így vertük a németeket és a spanyolokat (mindkét csapatnak van kínai játékosa). Minimál elvárás volt a hatba kerülés, ezt teljesítette a csapat, főleg, hogy két éve tizenegyedikek lettünk.
Az aranyat egyébként Hollandia nyerte óriási fölénnyel, szettet sem nagyon veszítettek, nemhogy meccset, az európai női asztalitenisz jelenlegi legjobb csapata. Két kínaival és egy orosszal... A második helyen a románok zártak, számukra ez szép eredmény, szerintem nem nagyon volt ez benne, a két bronzos pedig a fehérorosz és lengyel válogatott lett. És mindkettőtől 3:2-re kaptunk ki...

Férfi csapat

A magyar férfi válogatott a 18. helyen zárt, és ismét a legjobbak ellen mehet az érmekért. A csoportot magabiztosan nyertük, jól működött a Jakab-Kosiba tengely, no meg a "nagy öreg" Pázsy Ferenc is hozott azért meccseket. Az egyenes kieséses szakaszban mindig hullajtottunk egy-egy meccset, általában más-más, ami egyfelől azért jó, mert bárkiben benne van egy kiugró győzelem, rossz, mert instabil a versenyzők játékbiztonsága. Szerintem nem volt magas elvárás a Challenge Division megnyerése, kár, hogy nem sikerült, de tegyük hozzá, tét nélküli volt valójában a meccs. Csak azért jó lett volna "best of the rest"-nek lenni, no majd a nagyok közt hasítunk :). A másik feljutó Szlovénia lett.
A férfiak mezőnyében sem borult a papírforma, ahogy azt várni lehetett, német-fehérorosz döntőt játszottak, a Gárdos Róberttel felálló, Karsai Ferenc által edzett osztrákok épp Samsonovéktól (BLR) kaptak ki a nyolc között, sajnálatos, pedig kijárna nekik egy érem. A csehek és a franciák lettek a bronzosok. A döntő pedig... Szemet gyönyörködtető játék és egy hatalmass meglepetés, Christian Süss (a képen) megverte a világranglista hetedik, egyéniben háromszoros Világkupa-győztes és Európa-bajnok Vlagyimir Szamszonovot!! Ezzel felborult a beloruszok takikája, és nem sikerült egy meccset sem nyerniük, pedig Platonov a harmadik meccsen 0:2-ről egyenlített, hogy aztán onnan veszítsen. A németek megérdemelten nyertek,  úgy tűnik sokáig ők határozzák meg Európában a férfi mezőnyt.

Az egyéni és páros küzdelmek már mennek egy ideje, a 16 között lesz elemzés, addig is legyetek jók, nézzetek sok asztaliteniszt!
SZEPTEMBER 19 VASÁRNAP, EUROSPORT
9:00-11:45 ASZTALITENISZ (felvétel és ÉLŐ)
19:00-20:00 ASZTALITENISZ


A bejegyzés trackback címe:

https://hajitofa.blog.hu/api/trackback/id/tr832303107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása