Hajítófa

A haíjtófa nem más, mint a versenyszellem első, mondhatni, kőkorszaki megnyilvánulása. Ez a blog is pontosan ezzel fog foglalkozni, vagyis a versenyszellemmel. Még részletesebben: a sporttal.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Utolsó kommentek

Ostrava német megszállás alatt

2010.09.22. 12:55 | BoBoN | Szólj hozzá!

De nem kell rosszra gondolni, "csak" asztaliteniszről van szó. Tovább szűkítve a kört, férfi asztaliteniszről. A Timo Boll, Christian Süss, Dimitrij Ovcsarov gerincű német válogatott hülyére nyerte magát, mindent behúztak ahol elindultak, és minden éremből van nekik legalább egy. A nőknél Viktoria Pavlovics nyerte az egyest, és párosban is meglepetésszerű orosz-litván arany lett, úgy tűnik, fokozatosan rendeződnek át a viszonyok.

Magyarok

Sokat vártunk csapatban, s valóban itt volt a legtöbb esélyünk arra, hogy jól szerepeljünk, az elvárások felett egy picivel teljesítettek. Hozzá kell tenni azonban, hogy több összpontosításra van szükség, és ez jól kirajzolódott az egyéni-páros számokban is.

A Tóth Krisztina-Póta Georgina párosunknak volt némi szerencséje a sorsolással, az elődöntőbe jutás elvárható volt tőlük, az összeszokottságuk jelentette a kulcsot idén is. Póta nyilatkozta a Nemzeti Sportban, hogy sokkal jobban megy neki, ha van valaki mellette, aki bíztatja vagy épp szidja, egyszóval: motiválja. A csehek ellen ez remekül működött, 2:3-ról fordították meg a meccset, és később az Európa-bajnokoktól kaptak ki. Sajnos ezen az eb-n nagyon összeállt a Fagyeva(RUS)-Paszkuszkin(LTU) kettős, végig nagyon magabiztosan játszottak, szerintem most örüljünk, hogy érmet szereztek, jövőre viszont előrébb kell végezni. Egyéniben emeljük ki Ginát, mert remekül játszott végig, megverte a címvédő német-kínai Wu Jiaduót, óriási fegyvertény volt ez és ismét a későbbi győztes állította meg őt a 8 között, ez egyben egyéni legjobbja is. Póta még fiatal, sok van még előtte, szépen halad előre. Egyben sajnálatos, hogy Lovas Petra és Pergel Szandra nem jutottak messzire, pedig Petra már a Bundesligában játszik, ha csapatról van szó, akkor viszont nagyon ügyes. A továbbiakban ő lehet majd Gina párja (mivel Tóth hamarosan visszavonul, már 34 éves), ezért fontos a teamwork tényező.

A fiúktól viszont sokkal többet vártam. Jakab Janikának is sokkal sokkal tovább kellett volna jutnia, azt hiszem neki a 32 elvárás. Mattenet egy szinten van vele, most a franciának jött ki jobban a lépés, de ez ne legyen rendszer. Kosibának szegénynek rossz volt a sorsolása, nagyon korán futott bele egy kínai-lengyelbe Wang Zseng Jibe, bár nyert szettet és egész pariban volt vele, kikapott. Kosinak van még mit tanulnia, remélem, hogy nem kapatta el magát a jó vb-szereplés után, és azért a mostani eredmény. A játéka még fejlődésre szorul, egyelőre stagnál, viszont jó környezetben előre léphet. Pozitív meglepetés volt viszont a nagy öreg Pázsy Ferenc. A csapatmeccseken is jól teljesített, és Gárdos Róbert(AUT) ejtette ki, két szettet nyert a magyar. Azt hiszem lesz még helye a válogatottban. Nagyon kár, hogy párosban elvérezett a Jakab-Kosiba kettős, 3:2-es szoros meccsen kaptak ki, értesüléseim szerint nem bírták a feszkót. Na ilyet nem lehet... Sajnos az olló az élmezőny és köztünk még nagy, csapatban jobbak vagyunk, de jó lenne, ha végre volna játékosunk a 16-ban...

Deutschland über alles

Timo Boll történelmet írt, 13 eb-címe van, ezzel megelőzte a "Királyt" vagyis Jan-Ove Waldnert, aki 12-ig jutott. Hatalmas fölénnyel nyerte az egyest, Süssell tökéletes harmóniában vert szét mindenkit, a csapatban meg mindenki benne volt. Ami elmondható az egyéniről is, mert a négy között négy németül beszélő szerepelt, Boll, Süss, Patrick Paum és Werner Schlager, az egyetlen osztrák. Boll-Baum döntő volt, és igen szép meccset játszottak, Baum nem egyszer tudott partnere lenni a többszörös bajnoknak, de nyilván a nagyobb tudásnak kellett diadalmaskodnia. Összességében azt hiszem, nem meglepő a németek fölénye, de mégis kicsit szomorú, hogy senki nem képes megszorongatni őket férfi fronton

Ezzel szemben a lányoknál még érmet sem szereztek a svábok (hehe), a sokkal kiegyenlítettebb mezőnyben a fehérorosz Pavlovics sikere kissebb meglepetés kategória, és egyben reményt ad Ginának is a továbbiakban. A párosban sem az nyert akinek "kellett volna" a védő-támadó felállást már a múlténak tekinthetjük, a felgyorsult játék Európában is érezteti hatását. Ostravában megmutatkozott, hogy a női szakaszban négy-öt új trónkövetelő is van, szerintem lassan ezek a számok nagyobb érdeklődéssel lesznek kísérve, talán a szponzorok is jobban felkapják őket.

Ennyi volt tehát az EB, bocsesz a sokáig elhúzódó firssítéssel, de hát ez van.


A bejegyzés trackback címe:

https://hajitofa.blog.hu/api/trackback/id/tr582315073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása