Hajítófa

A haíjtófa nem más, mint a versenyszellem első, mondhatni, kőkorszaki megnyilvánulása. Ez a blog is pontosan ezzel fog foglalkozni, vagyis a versenyszellemmel. Még részletesebben: a sporttal.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Utolsó kommentek

BL elődöntő Barca-Inter 2.meccs MIÉRT...?

2010.04.28. 14:47 | BoBoN | 1 komment

Címkék: sport foci bajnokok ligája

A várva várt mérkőzés végre elérkezett 8 nap után. Azt hiszem a nézők többsége már rögtön a lefújás után megtekintette volna a visszavágót, annyira jó meccset produkált a két csapat Milánóban. Véleményem szerint a világ két legjobb együttese csap össze a Camp Nou-ban, amit az Inter 3-1-es előnnyel vár, de ne felejtsük el, tavaly 6 kupát szedett be a Barca, nyilván nem véletlenül. Igazi bajnokok csatája lesz, olyan óriások kergetik majd 90 percen át a lasztit mint Dani Alves, Xavi, Ibrahimovic, Messi az egyik, Lúció, Zanetti, Sneijder, Milito a másik oldalon. A tegnapihoz hasonlóan ma is megnézzük mindkét szemszögből az esélyeket, és ma is TIPPJÁTÉK! Aki eltalálja a végeredményt (vagy 2 gólszerzőt - sztem tuti lesz annyi) az bármilyen témában cikket írhat a Hajítófára!

Miért a Barcelona?

Óriási bosszúvágy forrong a blaugrana öltözőben, maximálisan meg akarnak majd felelni Mourinho szavainak, aki azt nyilatkozta; "akkor lesz a Barcelona a legjobb csapat, ha ilyen állásról bejut a döntőbe". Nota bene, annyira nem reménytelen a katalánok helyzete, hiszen egy 2:0-ás eredménnyel már ők jutnának döntőbe. A Camp Nou pedig valóságos csodaszer a játékosok számára, kb. mint az elixír Asterixéknek, emlékezzünk csak, hogy szétszedtek egy (az odavágón remekelő) Stuttgartot és egy Arsenalt, mindkét csapat kapusa négyszer szedhette ki a játékszert a kapuból. Hogy ennek mi az oka? Sógorom volt egyszer egy el clasicón és mesélte, hogy a spanyolok nem úgy szurkolnak, hogy rigmusokat énekelnek, skandálnak vagy ugrálnak, hanem szolidan üvölti 90 ezer ember, hogy "BARCA, BARCA, BARCA!". Hátborzongató lehet, és gyanítom, most sem lesznek kevesebben vagy suttognak halkabban. Ilyenkor nagyon égeti a srácok lábát a cipő és elkezdik azt, amihez a legjobban értenek - varázslatos akciók végén Messi hatalmas gólt ragaszt. A labdabirtoklás kérdése a Barcának nem kérdés, ebben és kreatív támadójátékukban 100%-ig bízhatnak.

Miért az Inter?

Az Inter csak egy dologban jobb a Barcánál, az viszont mint láthattuk, sokat nyom a latban. Ezt a dolog egy ember - José Mourinho. A San Siroban egy remekül felépített gárda fogadta a címvédőt és kérdést nem hagyott afelől, hogy meg fogja nyerni a meccset. Többször hangoztattam, hogy a nagycsapatok azért kapnak ki általában a Barcától, mert nem a védekezés a fő irányvonaluk - kevésbé ügyesek ebben. Az Inter, mint olasz csapat, elmondhatja magáról, hogy úgy öli meg ellenfelei játékát, hogy közben nem rest éppen annyi gólt lőni amennyi kell (Inter-Chelsea 2-1; 1-0, Inter-CSZKA 1-0;1-0). Külön ki kell emelni Javier Zanettit, az elnyűhetetlen Capitano tökéletesen radírozta le a világ legjobb futballistáját az odavágón, Ibrát pedig csak Lúcióra kellett bízni. S ott van ugyebár Maicon, aki szerintem ebben az idényben már Dani Alves fölé nőtt. Ki kell emelni még a csapategységet, ami ugyanúgy megvan a Barcánál, de az Inter az első csapat, amely végig összeszedett volt - egyik csapat sem az mint a csoportmeccsek során. Mourinho rengeteg variációt dolgozott ki, ezt még Guardiola is elismerte, sosem lehet tudni mit játszanak majd a nerazzurrik. Óóóóriási meccs lesz!

Statisztika

 MGYDVGólaránysárga lappiros laplabdabirtoklás
FC Barcelona 1119-10 18 166%
Internazionale 11 7 3 115-8 261

47%


Az előző meccs:


A bejegyzés trackback címe:

https://hajitofa.blog.hu/api/trackback/id/tr931959245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

debry 2010.04.28. 19:04:15

2-0 (g: Messi, Pedro)
süti beállítások módosítása