Hajítófa

A haíjtófa nem más, mint a versenyszellem első, mondhatni, kőkorszaki megnyilvánulása. Ez a blog is pontosan ezzel fog foglalkozni, vagyis a versenyszellemmel. Még részletesebben: a sporttal.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Utolsó kommentek

NBI-6. forduló után - VEZET A RÁKÓCZI

2010.09.12. 19:43 | BoBoN | Szólj hozzá!

Ítéletidő, sok elmaradt meccs, kiütéses rangadó, botló bajnok és bombarajtot vevő Rákóczi. Még ki kell emelni a bírói tévedéseket is, ami sajnos az utóbbi időben az NBI differencia specifikája lett, kutakodva az eddigi szezon meccsei között valami balhé (akár verbális, akár test-test ellen) mindig volt a játékvezetésből fakadóan, szóval vagy csupa csupa Kassait kéne nevelni, vagy vezessük be mi, magyarok kísérleti jelleggel a videóbírót. Nem kivetítőre gondoltam, elég lesz egy jó kis VHS is, majd áll a játék amíg tekerik a szalagot. Mert állatni már tudjuk a focit...


 

Vasas-Rákóczi 1:3

Kellemeset csalódtam. Magamban és a csapatban is, mert a Vasas szervezettségét látva az elmúlt fordulókban nem erre számítottam. Mindkét tizenegyes amit befújtak nekünk jogos volt, Dzsavad pedig ezt gyakorolja edzéseken (csak vicc), és később sem szart be a társaság. Hiába nyomott a Vasas, képtelenek voltak feltörni a kaposvári védelmet, no meg emberhátrányban nem volt sok esélyük. Itt jegyzem meg, hogy Ferenczi kiállítása csak akkor volt jogos, ha gyomrost adott, egyébként ha csak lökött akkor is maximum sárga. Voltak érdekes ítéletek, egy kicsit nekünk fújt Bede, de megérdemelt győzelmet szereztünk. És vezetjük a tabellát!

Győr-Debrecen 3:0

A Győrt lájkolja a Hajítófa, ügyesen kergetik a bőrt, noha néha balfékeskednek, ezúttal nem így volt. Farkas Balázs nagy barom volt, beállása után pár perccel máris lábat tört volna, megérdemelt a kiállítás. A hazaiakat megnyugtatta az emberelőny, kreatív futballall alakítottak ki helyzeteket, jól ugrattak ki, és a beadások is páratlanok voltak. A haramdik gól pedig... Mestermunka volt. Az az érzésem, hogy Debrecenben valami eltörött, mert akarni akar, de nem tud. A forduló után kijelentem, leértékelődött a Videoton elleni siker, az idei trónkövetelő a Győr-Újpest-Videoton-Fradiból kerül ki. Ebben az erősorrendben.

Újpest-Ferencváros 6:0

Történelmi győzelem, az Újpest először verte hat góllal a Fradit, mit szépítsük, szétmorzsolták a zöld-fehéreket. A játékvezetés mellett azonban itt sem mehetünk el szó nélkül, mert Solymosi néhol érdekes ítéleteket hozott, nem tartotta kézben a meccset. Nem is értem, hogy az év legnagyobb érdeklődéssel követett meccsét miért nem Kassai vezeti... A játékról szólva: a Fradi nem ijedt meg a hazaiaktól, de az Újpest okosan játszott a keveéspasszos okosságra. Az első gól szépre is sikeredett és még lehetett volna jó a meccs, de ekkor jött a piros lap. Lehet vitatni a jogosságát, sőt én ki merem jelenteni, hogy ezt nem a legsúlyosabban kellett volna büntetni, esetleg sárgával. A kiállítás nemcsak megzavarta a Fradit, hanem egész egyszerűen elvesztették a fejüket. A második félidőre úgy jöttek ki, hogy nyerni fognak (mert Prukner mindig győzelemre megy) erre beleszaladtak nem egy, négy újpesti tasliba. A harmadik gól sakk-matt, gyönyörű zsuga volt, a negyedik kapufakettétörően bámulatos, a maradék kettő meg már nem érdekelte a vendégeket. Szerintem nincs ekkora különbség a két csapat között, de egyértelműen jobb volt az Újpest. A balhé sosem jó, de a mostani azért különösen rossz, mert a Szusza átrendezését a lilák meg akarják majd bosszulni az Albert stadionban... Az Újpest-ultráknak is jár a feketepont, mert egész egyszerűen bunkóság fehér füsttel elárasztani a pályát, emiatt is sokat kellett várni. Ez nem menti fel zöldéket, szégyellje magát mindkét tábor. Pruknernek meg hatalmas respect, 0:5-nél odamegy a Fradi keménymag elé csitítani, majd ötszáz szurkoló előtt még aznap éjjel előadást tartott a hibákról illetve a meccsről.

Videoton-Szolnok 3:1

Egy kicsit kamuszagú, de megadható tizivel szerzett vezetést az újonc a bajnokaspiráns otthonában, de aztán jött a henger. Bár a Vidi igen hullámzó teljesítményt nyújt eddig idén, egy friss feljutót bármilyen kerettel vagy morállal ütniük kell. Gyanítom, hogy Mezey is valami hasonlót cincoghatott az öltözőben a félidő után. Érdekes, hogy több mint 20 kapuralövésből három találat született hazai részről, ez 15%-os helyzetkihasználási arány. Ezért mondom: hosszú még az út az aranyig Székesfehérvárról...

Siófok-MTK 0:0

Pffffff. Most erre mit mondjak? Semmit.


A bejegyzés trackback címe:

https://hajitofa.blog.hu/api/trackback/id/tr232291279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása