Hajítófa

A haíjtófa nem más, mint a versenyszellem első, mondhatni, kőkorszaki megnyilvánulása. Ez a blog is pontosan ezzel fog foglalkozni, vagyis a versenyszellemmel. Még részletesebben: a sporttal.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Utolsó kommentek

BL elődöntő Lyon-Bayern 2.meccs - MIÉRT ... ?

2010.04.27. 12:37 | BoBoN | 1 komment

Címkék: sport foci bajnokok ligája

Az elődöntő második meccsére kerül sor ma este Lyonban, amit a Bayern 1:0-ás előnnyel várhat. Egyik csapat sem mehet tutira, bár a statisztika a bajorok mellett szól, a tekintetben, hogy amikor egy csapat a legkisebb különbséggel nyerte az első meccset, akkor az esetek 72%-ban tovább is jutott. Persze ahogy Churchill mondaná, "annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam", így a franciák még lazán átírhatják a könyveket, no meg a történelmet... (6 éve nem volt gall csapat a döntőben). A Hajítófa BL beharangozójában sorra veszi az érveket az egyik illetve a másik csapat mellett.
TIPPJÁTÉK! 20:45-ig(a meccs kezdéséig) várom a tippeket, aki eltalálja az eredményt, vagy legalább 2 gólszerzőt (ha lesz egyáltalán annyi), az cikket írhat bármilyen témában a Hajítófára! JÁÁÁTSZ! JÁÁÁTSZ! (P.Z. után szabadon)

Miért a Lyon?

Az illendőség is úgy kívánja, hogy a hazaiakkal kezdjük, no meg az is, hogy az 0:1-es állás minden bizonnyal felspannolja a kékeket otthon. Nem is állnak rosszul saját gyepen, az idei BL kiírásban eddig 5 meccset játszottak a Stade Gerlandban és mindössze 2 gólt kaptak, egyet a Liverpooltól (az egyetlen döntetlen - a többit nyerték), egyet pedig a Bordeauxtól. Megverték a Real Madridot is, ami annak ellenére nagy dolog, hogy a Real harmatgyenge volt a visszavágón, szóval annyi bizonyos, hogy senki nem mehet ellenük biztosra. Remek, gyors támadófutballt játszanak, képesek a semmiből is gólt szerezni, egy jó kiugratással vagy háromszögelléssel. Nehéz ellenük védekezni, különösen ha valaki kontrákra rendezkedne be, mert azt nagyon kenik vágják, hogy kell az ellentámadást ellentámadássá váltani (edzésen általában ezt gyakorolják). Nagy kérdés, hogy fog játszani Pjanic {az OL 17 góljából 8-at ő hozott össze (4 gól, 4 assziszt)}, ha ugyanis megy neki a játék, képes eldönteni a meccset. 2 góllal kell nyerniük, fix, hogy az első percektől óriási iramot fognak diktálni, amit végig is bírnak, fizikálisan teljesen rendben van a csapat.

Miért a Bayern?

Nos azért, mert ők a Bayern. Kétszer is a szakadék széléről táncoltak vissza az idáig vezető úton, mindkétszer Robben bombájával, mindkétszer olyan csapat ellen amelyik (érzésem szerint) jobban megérdemelte volna a továbbjutást. Az első meccsen remekül ölték meg a Lyon játékát, ki is emelte Puel edző (Lyon), hogy az volt a gebasz, hogy nem tudták megvalósítani amit szoktak. Ezt képes lehet Franciahonban is megtenni a Bayern, sőt, szerintem az első félidőben mindenképp azon lesznek, hogy gólt lőjenek, ugyanis ha betalálnak, akkor a Lyonnak már hármat kéne lőnie ahhoz, hogy továbbjusson. Az első meccsen megmutatta azt, hogy Ribéry, bár fontos láncszem, képes a hiányát jól pótolni, és most 11-en lesznek/lehetnek a végig a pályán - nagy különbség. A másik pedig éppen ez, hogy a Lyon nem bírt egyszerűen élni az emberelőnnyel, sokatmondó és a Bayern mellett beszél ez a tény. Idegenben 5 meccset játszottak a németek és nagyon csalóka az a 3 vereség - kettő továbbjutást eredményezett, és ennek az esélye most is megvan. És ugyebár a német szív...

Statisztika

Jöjjenek hát a rideg számok, melyek sosem hazudnak, az idei BL-szezon eredményei:

 MGYDVGólaránysárga lap piros laplabdabirtoklás
Olympiqe Lyon1162317-724147%
Bayern München1161418-1320358%

 

Az előző meccs (videó):

 


A bejegyzés trackback címe:

https://hajitofa.blog.hu/api/trackback/id/tr311955936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kubci 2010.04.27. 14:18:26

Lyon-Bayern 0-1 ha jatszik az a robben gyerek,akkor o rugja
süti beállítások módosítása