Hajítófa

A haíjtófa nem más, mint a versenyszellem első, mondhatni, kőkorszaki megnyilvánulása. Ez a blog is pontosan ezzel fog foglalkozni, vagyis a versenyszellemmel. Még részletesebben: a sporttal.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Utolsó kommentek

TOP 10 VB GÓL by Hajítófa Blog

2010.07.25. 18:21 | BoBoN | Szólj hozzá!

Régóta nem írtam a blogba, ennek oka, hogy egrészt melózom Siófokon (londiner blues), másrészt nem volt internetem eddig a pillanatig és ez is csak mára szól. Viszont volt időm azon gondolkozni, hogy miről írjak. A ZTE korai búcsújáról? A Vidi alibifocijáról? Arról, hogy a MOB korábbi elnöke lett a köztársasági elnök? Végül arra jutottam, hogy még mivel sosem állítottam össze gólszépséglistát, legyen hát ez. Nem kevés youtube-ozás és dilemmázás után született meg a lenti top 10, fogyasszátok egészséggel!

10. Luís Fabiano (BRA vs IVO)

Nagyszerű találat volt ez "Fabuloso"-tól, igaz, kellett hozzá kicsit a védelem, de az az ütemtelen passz amit Kakától kapott már megsüvegelendő, hát még ahogy bekúrta bevűágta a kapuba a lasztit. Bár a brazilok az egyenes kieséses szakaszban már nemigen brazilkodtak, ez a gól emlékezteti azért az utókort, hogy a labdarúgás istenei még mindig az aranymezesek.
 

9. Okazaki (JAP vs DEN)

Bár a gólszerző Okazaki volt, ez egyértelműen Hondáé az érdem. Hatalmas vb-je volt a japánoknak, kiváltképp az autónevű csoda"gyereknek", akinek a jelek szerint nem éri meg elmenni a CSZKA-ból, miért is tenné, hisz idén 8 közé jutottak és a későbbi győztes (INTER) verte ki őket. A gól azért is kerülhetett ide, mert azon a meccsen a japcsik szétszedték az előzetesen (nemcsak általam) jobbnak gondolt dánokat, ez volt a kegyelemdöfés.


8. Tshabalala (RSA vs MEX)

A vb első gólja, de egyben a nyolcadik legszebb (nálam). A nyitómeccset nézve azt gondoltam, hogy milyen ügyesen is játszanak a házigazdák, csak a gól hiányzik játékukból. Erre összehoztak egy az MU-tól már rengetegszer megcsodálhatott hárompasszos kontrát, melynek végén hatalmas gólt ragasztott Tshabalala a kapuba. Igazi Premier League találat, szép gól, az ünneplés meg már külön téma :).


7. Özil (GER vs GHA)

Bár nem a németek nyerték a vb-t, szerintem a torna legjobb csapatát alkották, többek között Mesuth Özilnek is köszönhetően. Az (inter)Nationalelf játékosa ragyogóan teljesített mind a hét meccsen, csapatjátékban és egyéni teljesítményben is kiemelkedőt nyújtva. Ez a gól pedig hatalmas, no comment.


6. Maicon (BRA vs DPR)

Méltó Roby Carlos utóddá vált szememben Maicon ezzel a góllal, annak ellenére, hogy ő a másik oldalon játszik, mint ahogy a Real Madrid klasszisa tette, de rúgótechnikában, robbanékonyságban, cselezőkészségben felnőtt a feladathoz. Most lehet mondani, hogy benne volt a kapus, hogy a védelem sem volt sehol, meg, hogy ez csak szaros Észak-Korea, de aki utánacsinálja tétmeccsen, az szóljon be. No meg Roby Carlos, esetleg.


5. Forlán (URU vs RSA)

Természetesen nem hiányozhat ebből a társaságól II.(Félisteni) Diego sem, aki bár kimaradt az álomcsapatból (már jól lebarmoltam magam érte), ezzel a góllal bekerült a Hajítófára ismét az EL-döntő után. Forlán igazi vezére volt az uruknak, tökéletes vb-je volt, nagy kár, hogy csapatát nem még 10 ilyen kaliberű játékos alkotja. Sokat filóztam, ha Suarez játszott volna a hollandok ellen, akkor nem-e latin döntő lett volna-e, illetve az európai átok Európán kívül megtört volna-e. Hmm hmmm... Nagyszerű gól, a megpattanás ellenére.


4. Van Bronckhost (NED vs URU)

Giovanni Van Bronckhost a világ egyik legjobbja posztján. Pályafutása, játékintelligenciája, vezéregyénisége tette azzá. Játszott a világ legjobb csapataiban és válogatottja csapatkapitányként vezethette a csapatot a döntőbe. Hogy nem kerül be a legnagyobbak közé, az nem(csak) az ő hibája. De nem ezen a gólon múlott, hogy nem lett világbajnok. Pedig szépségdíjas találat.


3. Quagliarella (ITA vs SVK)

A számomra legszebb gól volt ez a vb-n, de keserédes is egyben... Óriási szezonja volt ennek a srácnak idén, a Napoli alapembere volt, oroszlánrészt vállalva a jó szereplésben, ki is viszi Lippi a vb-re, de mindössze 60 percet adott neki az egész tornán. Még csak egy egész meccset se. A kézmozdulat a gól után a kispad fele felért egy becsületsértéssel. És a jó Marcello meg is érdemelte. A bronzérmes találat a vb legokosabb gólja is egyben.


2. Tevez (ARG vs MEX)

Messze nem olyan jó mint hírlik róla, visszont sokkal jobb mint a mozgása. Igen, ez Carlos Tevez. Sokan könycseppet sem hullajtottak érte, mikor elment a Unitedtől a Citybe, mondván, tucatember, aztán leesett az álluk. A vb alatt is végig remekül focizott az argentin rablókülsejű ember, ez a gól pedig egyenesen élményszámba ment. Hiába, lehet szeretni, nem szeretni, ez a srác még 20 méterről is veszélyes lehet. Pedig eredetileg befejezőcsatár.


1. Friedrich (GER vs ARG)

Nos, elmagyarázom miért ez volt számomra a vb gólja, mert már látom szemeim előtt a kritikákat; hogy lehet egy fél méterről behelyezett találat a legszebb? Azért, mert ahogy a, gólpasszt adó, Schweinsteiger meghülyített három védőt is, majd tökéletes ütemben tálalt a fellopakodó Friedrich elé, miközben a csatárok elvitték az embereket mindenfele, az egyrészt igazi csapatmunka volt, másrészt a jó Schweini lehetett volna olyan hiú, hogy befejezi egyedül és nem tette. Lehet vitatkozni, nyitott is vagyok rá, de a németek voltak a vb legjobbjai és ez volt a legszebb góljuk. A következtetés pedig... Na ugye :)


A bejegyzés trackback címe:

https://hajitofa.blog.hu/api/trackback/id/tr372175133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása