Hajítófa

A haíjtófa nem más, mint a versenyszellem első, mondhatni, kőkorszaki megnyilvánulása. Ez a blog is pontosan ezzel fog foglalkozni, vagyis a versenyszellemmel. Még részletesebben: a sporttal.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Utolsó kommentek

MAGICO INTER! 38 év után újra a döntőben!

2010.04.30. 17:22 | BoBoN | 4 komment

Címkék: sport foci bajnokok ligája

Nagy este volt... Nemcsak az Inter sikere miatt, hanem mert, mivel a ZP-ben tekintettük meg barátaimmal a meccset és beneveztem az ott megtartott dekázóversenyre sikerrel bejutottam a döntőbe, amelyet ugyan nem nyertem meg, de nyertem egy ajándéktáskát, benne mindenféle cuccal. Elemzés, fotók, minden kiderül, ha a továbbra klikkeltek.

Barcelona-Internazionale - és győz a catenaccio

Kezdjük a meccsel, hisz ez az ami igazán érdekelt mindenkit. Meg kell mondjam, azon lepődtem volna meg igazán, ha máshogy alakult volna. A Barca végig magánál tartotta a lasztit, amivel nem ment semmire, mert Mourinho végig a saját térfelén tartotta csapatát. Foggal-körömmel kényszerült védekezésre a világ egyik legjobb formájában levő csatára (Milito), az egyetlen játékos aki hébe-hóba átnézett a másik oldalra Wesley Sneijder volt, de nemigen kapott labdát, fura is lett volna, hisz ez általában ugye az ő feladata... Semmi fantázia, semmi ügyes, sokpasszos labdakihozatal, semmi ilyesmi nem volt szerda este az Inter repertoárjában, csak egyetlen dolog - a védekezés. A Barca pedig mindent megpróbált, illetve, hogy precízek legyünk, eljutott a tizenhatosig, majd adogatta körbe-körbe a játékszert, hátha lesz valami, hátha megbomlik a vendégek csapategysége, hátha lesz valami kicsi hiba, ami elindíthatja a katalán rohamokat. Azaz igazság, hogy ha nem lett volna ekkora tétje a meccsnek, még azt is írhatnám, bűn rossz volt - de mivel mindannyian ismertük a tényeket, kicsit olyan volt, mintha Charles Bronson és Clint Eastwood a kis poros város főutcáján farkasszemet néz egymással, várva azt, mikor rántja ki a másik a pisztolyát. Feszültséggel telt meg a levegő, és tényleg. A metafóránál maradva - a milánóiaknak nem akaródzott fegyver után nyúlni, viszont remekül celluxozta oda ellenfele kezét a csípőjéhez. Piqué végül betalált és a Barca majdnem megtette, ami "Mou" szerint a legjobb csapattá tette volna őket: belőni a másodikat. Erről bővebben lejjebb...

A kiállítás


A képek magukért beszélnek, Busquets rájátszott, az igaz, hogy Motta odanyúlt, de hogy nem akart ártani a barcelonai játékosnak az is egyértelmű. Tegyük fel, hogy szabadrúgást megért (de csak tegyük fel!), viszont lapot semmiképp sem. Most írhatnék ide mindenféle kemény kritikát, de nem fogok. Azért nem, mert a mai focinak sajnos velejárója a színészkedés és a bíró át(baszása)verése, de mivel ezt tudják a játékvezetők is, megszületett a szabálykönyv szerint sehol sem ismert "kompenzáció" is. Én ennek tudom be, hogy amikor Yaya Touré kezére pattant a labda (mert, hogy érintette, egyértelmű, de az is, hogy nem volt szándékos), akkor felidéződhetett De Bleeckere fejében a fent lejátszott szituáció... Gyanítom, hogy a meccs után az öltözőben Guardiola dumált Sergioval egy kicsit...

Zöld Pardon

Végezetül maga a hely, ahol végigszurkoltuk a meccset, remek programmal készültek az elődöntőre, volt koncert, ingyen csocsó, táncoslányok, hideg sör, kerthelyiség, pizza no meg ugye a dekázóverseny...

Íme a verseny mezőnye, a bal szélső úriemberről bevallom, fogalmam sincs, viszont az én dekázásomat ifj. Albert Flórián számolta és Csisztu Zsuzsa konferálta be a versenyzőket. Első körben egy tenyérben éppen elférő lasztival kellett nyomni, a két legügyesebb jutott a döntőbe (én 9-et csináltam, s valóban nem egyszerű)

 

Ahol ellenfelem, az egykoron szintés adys diák, Garami Mátyás volt, volt is nagy meglepetés, örömködés. Szóval őt kellett volna lenyomnom, a normális méretű (5-ös) lasztival... Matyi alapból jobban focizik nálam (nem is nehéz), dekázásban viszont tényleg verhetetlen. Azért felvettem a kesztyűt, 29-et sikerült. A kép már akkor készült mikor másodjára is leesett lábamról a bogyó...

 

Szóval kellemes kis este volt... Május 22-én ismét "Heineken Futballfieszta" a ZP-ben, én mindenképp ott leszek, Bayernes haverom is, mert idén 13 év után ismét olasz-német döntőt rendeznek Európában. Akkor 3-1-re a Borussia Dortmund nyert a Juventus ellen. Hogy most vajon ki fog nyerni? Nagyon nagyon várjuk, majd kiderül... (...hogy az Inter)

 

Barcelona Internazionale
1Goals scored0
4Attempts on target0
8Attempts wide1
1Yellow cards5
0Red cards1
20Fouls committed15
9Corners2
4Offside4
44' 42''Possession (time)14' 44''
75Possession (%)25


A bejegyzés trackback címe:

https://hajitofa.blog.hu/api/trackback/id/tr571964753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yurp 2010.05.05. 10:59:41

Kedves Ecsém (remélem szólíthatlak így)!

Ez a blog bejegyzés nem hozott közelebb a szívemhez (nem mintha amúgy túl messze lennél tőle), de minden esetre felhívnám a figyelmedet egy-két apróságra a meccsel kapcsolatosan:

1.
44' 42'' Possession (time) 14' 44''
75 Possession (%) 25

2. Az biza gól volt.
3. Na, jó Busqets kissé eljátszotta, de neki megbocsátjuk, mert cserébe üt vág másokat a többi meccsén :D

4. Akkor is csak a Barca (meg az Arsenal persze ;) )

Üdvözlettel:

Szerető egyetlen és kedvenc Attilla nevű unokabátyád (jövendőbeli törzs olvasód és kommentelőd)

BoBoN · http://hajitofa.blog.hu 2010.05.05. 15:47:02

Kedves Bratyesz (nem kívánlak a jövőben így szólítani :D)

1." A Barca végig magánál tartotta a lasztit, amivel nem ment semmire"

2. A kezezéssel jogosulatlan előnyhöz jutott a Barca, ha Touré testéről pattan oda, elhiszem, de nem.

3. Busquets megjátszotta magát nemcsak most, hanem a San Siroban is, Sneijder nem ért hozzá, most meg láttuk...

4. Akkor is csak a Rákóczi! (meg az Arsenal ;) és persze az Inter)

szkrisa 2010.05.06. 00:42:04

A Sneijder a Dani Alvest vágta fel :)

BoBoN · http://hajitofa.blog.hu 2010.05.06. 12:30:44

vagyis nem vágta fel :). de amúgy, télleg, igazad van.
süti beállítások módosítása